Chat with us, powered by LiveChat

Quatra bekroond met CircLean Label

Sinds 31 oktober 2022 is Quatra trotse eigenaar van twee CircLean Labels. Het CircLean Label is een Europees duurzaamheidscertificaat voor bedrijven en organisaties die bijdragen aan industriële symbiose en zo ook bijdragen aan circulaire economie.

Over CircLean

Industrieel afval is nog grotendeels een onbenutte hulpbron, die vaak eerder vervuilt dan hergebruikt wordt. Het hergebruiken van afvalstromen van de ene industrie in een andere industrie bespaart natuurlijke hulpbronnen, verbetert de productie-efficiëntie en vermindert de uitstoot. Dit hergebruik van industriële afvalstromen wordt industriële symbiose genoemd.

Om de samenwerking tussen bedrijven die aan industriële symbiose doen te stimuleren, richtte de Europese Commissie “CircLean” op. 

CircLean is een Europees netwerk van stakeholders die verschillende tools aanbieden om afvalstromenteidentificeren, partners samen te brengen en verslag uit te brengen over industriële symbiose transacties als neutrale derde partij.

Odoo • Text and Image

Het CircLean Label


Om bedrijven en organisaties te belonen voor hun inzet heeft CircLean een Europees label voor industriële symbiose ontwikkeld. 

Het CircLean label is beschikbaar voor een jaar en bestaat uit twee categorieën:

Categorie 1:    Champion
Categorie 2:    Bronze, Silver, Gold

Enkel organisaties en bedrijven die voldoen aan het CircLean-proces komen in aanmerking voor het certificaat.

De bijdrage van Quatra


Quatra heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Europees platform voor industriële symbiose door het verstrekken van gegevens. We hebben onze belangstelling en bereidheid voor industriële symbiose getoond door deel te nemen aan de online matchmaking tool met andere leden.

Voor onze hulp werd Quatra beloond met het Champion en Bronze CircLean Label, geldig van 31.10.2022 tot 31.10.2023.

We zijn verheugd deel uit te maken van deze verandering en een positieve invloed uitoefenen op de toekomst van industriële symbiose in Europa.

Odoo • Image and Text
Odoo • Image and Text