Chat with us, powered by LiveChat

Marpol

Duurzame inzameling en verwerking van plantaardige oliën en vethoudend scheepsbedrijfsafval. Wij betalen voor uw Marpol annex II vetrijke waswaters!

Afgifte scheepsafval: olie- en vethoudende waswaters

Sinds 1 januari 2021 zijn zeeschepen die zogenoemde persistent floaters (vegoils) transporteren verplicht om na het lossen hun tanks te wassen en het waswater voor vertrek in de haven af te geven.

Snel na de invoering van deze nieuwe regelgeving hebben Quatra en Koole een groeiende vraag vastgesteld naar duurzame en transparante oplossingen voor het inzamelen en verwerken van het waswater.  Uit deze vraag is een uniek en ecologisch partnership tussen Koole en Quatra ontstaan.

Wat doen we:

Inzamelen van waswaters Marpol annex II (Y-producten persistent floaters*)
Inzameling per dedicated barge of zuigwagen
Verwerking van olie tot grondstof voor biobrandstof
Afvalwater opzuiveren voor hergebruik

Onze services:

Duurzame totaaloplossing voor de verwerking van uw waswaters voor zee- en binnenvaart
Wij betalen voor de opgehaalde olie
Service 24/7

Quatra persistence

Onder de naam Quatra Persistence bieden wij een  totaaloplossing   voor het inzamelen en recyclen van uw olie en vethoudende waswaters. De waswaters worden  dedicated per barge  ingezameld, waardoor het mogelijk is om de oliefracties terug te winnen. 

De teruggewonnen oliën worden gerecycled tot grondstof voor duurzame biobrandstoffen en het water gaat naar de waterzuivering. Gescheiden inzameling en verwerking zou jaarlijks tot 10.000 ton CO2 kunnen besparen in de haven van Rotterdam. 

Op deze manier creëren Koole en Quatra toegevoegde waarde voor hun klanten, in de toeleveringsketen van eetbare oliën en vetten, en de circulaire economie. 

Ook voor uw vetrijk 
binnenvaart scheepsafval! 

Om een optimale inzameling van het olie- en vethoudend scheepsafval van de binnenvaart te ondersteunen biedt Quatra Persistence ook dezelfde duurzame en transparante oplossing aan  voor uw binnenschepen per truck of per barge.

Meer nog, wij kunnen betalen voor de inzameling voor uw Marpol annex II olie-  en vethoudende waswaters. 

Waar zijn we actief

Havens
1.  Port of Antwerp
2. Port of Rotterdam
3. Port of Amsterdam
4. North Sea Port

Binnenwaterwegen Quatra Marpol locaties